Yaklaşık 15 yıldır lastik sektöründe hizmet veren Acar Oto Lastik İşletmecisi Yunus Acar, Mahallebaşı Semti’nde bulunan iki şubesiyle Erzurumlu sürücülere hizmet vermeye devam ediyor.
Türkiye’de 15 Kasım’da başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının 15 Nisan 2026 itibarıyla sona ermesiyle birlikte, araç sahipleri yaz lastiğine geçiş için lastikçilerde yoğunluk oluşturmaya başladı. Özellikle ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulamasının bitmesiyle birlikte, mevsime uygun lastik değişimi hem güvenlik hem de sürüş performansı açısından yeniden gündeme geldi.
Yaz lastiği değişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Acar Oto Lastik İşletmecisi Yunus Acar, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Acar, kış lastiklerinden yaz lastiklerine geçiş için en uygun dönemin hava sıcaklıklarının sürekli olarak 7 derecenin üzerine çıktığı günler olduğuna dikkat çekti.
Yunus Acar, yaz lastiği kullanımının hem ekonomik hem de güvenlik açısından önemli avantajlar sağladığını belirterek, “Yaz lastikleri yakıt tasarrufu sağlar, yol tutuşunu artırır ve kış lastiklerinin sıcak havada erken aşınmasını engeller. Bu da lastik ömrünü uzatır” dedi.
Değişim sürecinde yaşanan yoğunluğa da dikkat çeken Acar, özellikle bayram dönüşleri ve tatil dönemlerinde lastikçilerde ciddi yoğunluk oluştuğunu ifade ederek sürücüleri son güne kalmamaları konusunda uyardı.
Uzmanların da mevsimine uygun lastik kullanımının önemine vurgu yaptığını hatırlatan Acar, yaz aylarında kış lastiği kullanımının fren mesafesini uzattığını ve araç kontrolünü zorlaştırdığını belirterek, bunun trafik güvenliği açısından risk oluşturduğunu ifade etti.
Acar, sürücülere zamanında lastik değişimi yapmaları çağrısında bulunarak, “Güvenli sürüş için en doğru adım, aracın mevsimine uygun lastikle yola çıkmasıdır” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: