Erzurum’da faaliyet gösteren özel öğretim kursu kurucuları ve sahipleri, düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Özel Eğitim Kursları ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği (KURSDER) Erzurum İl Başkanı, Çözüm Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü ve Türk Anneler Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Kavaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programı, eğitim camiasını bir araya getirdi.
Programa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve AK Parti önceki dönem MKYK Üyesi Fevzi Polat, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdülkerim Kavaz, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Tugay Gültekin, şube müdürleri, özel öğretim kursu kurucuları ve basın mensupları katıldı.
Ekici: “Öğrenciler sadece akademik değil, değerlerle de yetişmeli”
Programda konuşan Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, öğrencilerin yalnızca akademik başarıyla değil, aynı zamanda değerlerle donanmış bireyler olarak yetişmesi gerektiğini vurguladı.
Ekici, “Öğrenciler derslerini alırken aynı zamanda değerlerle de donanmalıdır. Anadolu irfanı içerisinde yetişen bir neslin hem karakter hem de bilgi bakımından güçlü olacağına inanıyoruz. Amacımız öğrencilerimizi hem hayata hem de üniversite eğitimine en iyi şekilde hazırlamaktır” dedi.
“Erzurum eğitimde bölgenin öncüsü olmalı”
Erzurum’un eğitim alanında bölgesel bir merkez olması gerektiğini ifade eden Ekici, şehrin çevresindeki iller için örnek bir eğitim modeli oluşturması gerektiğini söyledi.
“Biz Erzurum’uz. Çevremizdeki 11 ilin eğitim alanında öncülük etmemiz gerekiyor. Erzurum eğitim modelinin üst sıralarda yer alması en büyük beklentimizdir. Bu noktada öğretmenlerimize de büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.
“Kurslar da dönüşüme hazırlanmalı”
Eğitim sisteminde ölçme ve değerlendirme yöntemlerinde değişikliklerin gündemde olduğunu belirten Ekici, özellikle özel öğretim kurslarının bu dönüşüme hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.
“Sınav sisteminde ve ölçme yöntemlerinde değişiklikler gündemde. Açık uçlu soruların ağırlıkta olduğu bir sistem konuşuluyor. Öğrencilerin yazdığı cümlelerin belirli algoritmalarla değerlendirileceği bir ölçme sistemi olabilir. Sizler de kurslarınızda buna göre dönüşüm sağlayabilirsiniz” dedi.
Ekici, bu süreçte kurs yöneticileriyle iş birliğinin önemine değinerek Kurban Bayramı sonrasında planlamalar yapılabileceğini belirtti.
“Kurslarda kalite ve planlama önemli”
Özel öğretim kurslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekici, eğitimde niteliğin ön planda olması gerektiğini vurguladı.
“Artık kurslar noktasında da belirli bir kota ve planlama gerekebilir. Burada önemli olan kurum sayısından çok verilen eğitimin niteliğidir. Nitelikli eğitim sunan kurumların her zaman karşılığı olacaktır” dedi.
Ekici ayrıca kurs sektörünün karşılaştığı sorunların farkında olduklarını belirterek öğrenci dalgalanmaları, öğretmen istihdamı ve işletme giderlerinin zaman zaman kurumlar üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.
“Sahada yoğun çalışma yürütüyoruz”
Göreve başladığı günden itibaren sahaya önem verdiğini belirten Ekici, ilçelerde öğretmen ve fiziki altyapıyı güçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
“Erzurum’a geldiğimde sahaya inmeyi tercih ettim. İlçelerimizde öğretmen altyapısını güçlendirmek ve okulların fiziki imkanlarını geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Okullarımızda özgün projeler yürütülüyor ve bu çalışmalar için ciddi hibeler alınıyor” diye konuştu.
Gültekin’den mevzuat uyarısı
Programda konuşan Teftiş Kurulu Başkanı Tugay Gültekin, özel öğretim kurslarında görev alacak öğretmenlerle ilgili mevzuat konusunda uyarılarda bulundu.
Gültekin, Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda görev yapan öğretmenlerin özel öğretim kurslarında ders vermesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu vurgulayarak, bu konuda taviz verilmeyeceğini ve konunun yakından takip edileceğini ifade etti.
Programda söz alan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdülkerim Kavaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ekici’nin sahaya inerek kurumlarla birebir iletişim kurmasının önemli olduğunu belirterek kurs yöneticilerinin bu anlamda şanslı olduğunu söyledi.
Kavaz’dan teşekkür
KURSDER Erzurum İl Başkanı Ayşe Kavaz ise yaptığı konuşmada programa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.
Kavaz, özel öğretim kurumlarının eğitimin önemli bir parçası olduğunu belirterek İl Milli Eğitim Müdürü Ekici’nin sektöre yönelik samimi yaklaşımından memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Kavaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzle gerçekleştirdiğimiz bu buluşmada bir araya gelmiş olmaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum. Kurumlarımızda ahlaki değerleri ve eğitim disiplinini esas alarak nitelikli bir eğitim sunma gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektörümüzün uzun süredir devam eden sorunlarının Bakanlığımız tarafından dikkate alınarak çözülmeye çalışılması ve Sayın Müdürümüzün bu sorunlara çözüm odaklı yaklaşımı bizleri son derece mutlu etmiş, aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı güçlendirmiştir.”
Eğitime ve sektöre gösterilen ilgi ve hassasiyet için teşekkür eden Kavaz, “Davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüze ve programa katılan tüm kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Eğitim adına atılacak her olumlu adımda birlikte çalışabileceğimizi ifade etmeleri ve desteklerini hissettirmeleri bizleri son derece mutlu etmiştir” dedi.
Program, katılımcıların sohbeti ve hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: