Oğuzhan Akova

Oğuzhan Akova

[email protected]

Bilge 7.0 Yeniden Toplumsal Yapılanma Projesi

19 Eylül 2019 - 19:19

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu koşullar Toplumun topyekün yeniden yapılandırılmasını gerektirmektedir. 

Endüstri 4.0, Toplum 5.0 gibi konseptler bu arayışların sonunda ortaya çıkmış yaklaşımlardır. 

Bizim sahip olduğumuz kültürel zenginlik ve Anadolu’nun Sosyal Kültür Kodları üzerinden bir yapılanma öngörülecekse bunun dayanacağı zeminler kendi kültürel ergonomimize uygun olmak zorundadır. Bu maksatla bir  Sosyal İnovasyon Projesi olarak Bilge 7.0 Sosyal Teknolojilere Dayalı Tasarım paradigması ve konsepti geliştirilmiştir. Destek programlarından yararlanabilmek için çalışmalar devam etmektedir. 

Başlangıçta Ağ Yapılı organizasyon özelliğinde olmak üzere İSTEİM ( İleri sosyal Teknolojiler Enstitüsü İnovasyon Merkezi )  araştırma kuruluşu olarak kurumsallaşma sürecini yaşamaktadır. Cumhuriyetin aydın birikimli donanımlı bireyini, günümüzün ve geleceğin çok karmaşık yaşam koşullarının neden olabileceği sorunlarla başa çıkabilecek bir yetkinliğe kavuşturulması, yeni  yetenek becerilerin kazandırılmasını, yeni düşünme ve davranış alışkanlıklarının kazandırılmasını gerektirmektedir. 



İleri Sosyal Teknolojiler Enstitüsü Rehabilitasyon İnovasyon Merkezi (İsteim)

İsteRim tarafından planlanan 



“Özgirişimcilik Temel

 Farkındalık, 

Sosyal kapasite,

Kişisel Gelişim,

Özgür İşim”

butik eğitimlerimiz,



Ankara Kastamonu yolu üzerinde, Ankara’ya 2,5 saatlik mesafede bulunan Ilgaz Milli Parkı Ferko Mountains Resort adlı RCI akreditasyonlu beş yıldızlı turistik tesislerde çoklu okuryazarlık becerilerini geliştirecek şekilde düzenli programlarla 

yürütülecektir. 



Butik eğitimlerin şimdilik Kasım sonuna kadar tesisin doluluk durumu da dikkate alınarak belli aralıklarla devamı öngörülmektedir. 



Muhtemel tarihler;



21-28 Eylül 2019

5-12 Ekim 2019

19-26 Ekim 2019

2-9 Kasım 2019

16-23 Kasım 2019

olarak belirlenmiştir. 



Tesis Yönetimiyle yapılan görüşmelerde oldukça uygun koşullarla hem tatil hem de  kurumsallaşma sürecinde bulunan (İsteRim) enstitümüzün planladığı zengin içerikle doğa ile iç içe rehabilite edici özellikte bir eğitim süreci geçirilmesi hedeflenmiştir. 



EĞITIM PROGRAMI

Okur yazarlık becerilerinin geliştirilmesi üzerinden kendi kültür ergonomimizi önceliklendiren sosyal teknolojilere dayalı sosyal inovasyon  inşa programıdır. Eğitimlerin, eğiticilerin kendi programları da gözetilerek bütün okuryazarlık becerilerini içermesi hedeflenmekle birlikte her okuryazarlık becerisi için blok şeklinde gün bazında seminerler ya da atelye çalışmaları şeklinde verilmesi düşünülmektedir. Öngörülen çoklu okuryazarlık alanları;



-İnsan

-doğa

-kültür/sanat

-bilim/teknoloji

-medya

-hukuk

-finansal

-girişimcilik

-proje Yönetimi 

-sağlık/spor



okuryazarlıkları üzerinden 

-seminer, 

-uygulama, 

-tartışma, 

-sohbet, 

-grup etkileşimleri ve paylaşımları olarak, 





Tartışmalı paylaşım toplantılarımızda

-kavramlarla gelişelim, 

-Sanatla gelişelim, 

-kendimizi geliştirelim formatlarında, 



doğa ile içiçe sürekli eğitim parkında 

her ay iki sefer birer haftalık düzenli olarak konaklamalı ve yoğunluklu bir özel programdır. Programın yurtdışından da katılımcı kabul ederek uluslararası bir nitelik kazanması konusunda görüşmeler devam etmektedir. Daha sonraki dönemlerde uygulama düzeyine geçirilebileceğini değerlendirmekteyiz. Eğiticilerin ve davetli konuşmacıların kendi programlarına göre hangi okuryazarlık becerisi üzerinde durulacağı hususu eğitimlerin başlayacağı zaman açıklanacaktır. 



Eğitim programının amacı ve özelliği;

Toplumu yeniden yapılandıracak kararlı, erdemli, farkındalığı ve duyarlılığı yüksek sosyal girişimcileri sevgi ve bilgi mimarı olarak yeni yetenek, farkındalık, beceri, bilgi ile donatarak , toplumu yeniden yapılandıracak, önder olacak Türk töre ve kültürüyle harmanlanmış bireyleri yetiştirecek bir sosyal inovasyon projesidir. 



Programa katılanlara katılım belgesi verilecektir. Devam edecek eğitim organizasyonlarında da arzu ederse görev alması sağlanacaktır.



Tesis ve eğitim organizasyon düzenleme kurulu koşullara bağlı olarak programda düzenleme ve değişiklik yapma hakkını saklı tutar. 



Ağ yapılı yeni bir örgütlenme modelinin bileşenleri

-İlgi alanı

-Bilgi alanı

-Metod alanı

-Proje yönetim yetkinliği

-Yetenek alanı

-Mevzuat alanı

-İzleme kontrol değerlendirme rehberlik işletim Sistemi alanı. 



Detay bilgilendirme tarafımdan Ankara’da zaman zaman yapılmaktadır. Önce insanları hazırlamak ve kendi engellerinden kurtarmak gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum