Efendi Sarı

Efendi Sarı

[email protected]

Açılamayan transfer tahtasındaki isimler!

19 Temmuz 2024 - 16:36

Futbola özel bir ilgimin olmadığı doğrudur. Erzurumspor ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir köşe yazmayışımızın temelinde de bu olgu vardır.

Ancak takım oyunu ve oyucular yanı sıra teknik ekibe dair herhangi bir yorum yapmayışımız, Erzurumspor’un genel gidişatına dair fikir beyan etmeyeceğimiz anlamına da gelmez.

Evet, Erzurumspor’un 2023 – 2024 sezonunda çok ciddi sıkıntılar yaşadığı ve bu sıkıntılara rağmen Ahmet Dal Başkanlığında sezonu iyi denebilecek noktada tamamladığı doğrudur.

Önce Ahmet Dal’ın “Ben aday değilim. Erzurumspor’u yönetmek isteyen kongreye gelsin” çağrısına rağmen, Erzurumspor’un içinde bulunduğu şartlardan dolayı hiç kimsenin art arda yapılan kongrelerine gelmediğine tanıklık ettik.

Sonrasında başlayan tezviratlar ile takıma saldırıldığına, kazanılan maçlardan sonra sessizliğe gömülenlerin, kaybedilen her puanda yönetim ve takımı yerin dibine sokmaya çalıştıklarını gördük.

Takımın toparlanarak yukarı sıralara çıkmasını hazmedemeyenlere bile şahit olduk.

Bakın, burada olumlu eleştiri yaparak takımın daha iyi sonuçlar alması için gayret edenleri kesinlikle ayrı tutuyorum. Onların takımı sahiplenmesi ve canhıraş hane yorum yapmaları olmasa, takım belki de bir başarı yakalayamayacak ve küme düşme potasına sürüklenecekti.

Neyse ki o günler geride kaldı ve yeni bir serüven için yola çıkıldı.

Bugün futbolla ilgisi olsun veya olmasın tüm Erzurumluların gözü, Erzurumspor ve açılması merakla beklenen transfer tahtası üzerine çevrilmiş durumda.

Daha doğrusu 31 Mart yerel seçimleri sürecinde siyasilerin vermiş olduğu sözlerin neticeye ulaşması beklentisi içerisinde.

Peki,  transfer tahtasının açılması noktasında tek sorumluluk Erzurumspor Kulüp Başkanı Ahmet Dal’a mı ait.

Bence hayır.

Bence bu mesele 31 Mart yerel seçimleri sürecinde “Seçimi yeniden kazanmamız halinde Erzurumspor transfer tahtasını en kısa sürede açacağız” vaadinde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yanı sıra, tüm AK Partili ve MHP’li siyasilerinin de sorumluluğundadır.

Zira bu vaadin ardında durarak seçim propagandası yapan başta AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Fatma Öncü, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat yanı sıra ittifak ortağı MHP Milletvekili Kamil Aydın’ın da bu sözü müştereken vermiş olduğu akdedilmelidir.

Seçim süreci sırasında her ne kadar bu konu hakkında bir söz vermemiş olsalar da “Büyükşehir Belediye Başkanlığı” için AK Parti Adayı Mehmet Sekmen’e oy istemelerinden sebep, AK Partili ve MHP’li ilçe belediye başkanları ise müteselsilen sorumlu görülmelidir.

Tüm bu isimlerin transfer tahtasının açılabilmesi konusunda en az klüp başkanı Ahmet Dal kadar gayret göstermeleri gerekmektedir. 

24 Haziran itibari ile başlayan transfer döneminin 13 Eylül’de sona ereceğini biliyor ve şimdilik süreci izlemeye devam ediyoruz.

Bu süreç içerisinde ise mevcut Başkan Ahmet Dal’ın kişisel gayretleri yanı sıra, “En kısa sürede tahtayı açacağız” sözünün tüm sahiplerini de ucundan köşesinden değil sürecin tam ortasına dâhil etmesi gerektiğini düşünenlerdeniz.

Aksi halde;

Tahtanın açılmayacağını düşünen fırsatçı isimlerin sözleşme ücretlerinde indirim yapılamaz,

Fahiş taleplere ayar verilemez,

Bu kör düğüm açılamaz,

Erzurumspor ise önümüzdeki sezon küme düşme potasından kurtulamaz!

Yani diyeceğimiz o ki Ahmet Başkan;

Taşıma suyu ile değirmen dönmez.

Günün sonunda, lüks restoranlarda gelen boooooool sıfırlı ağır faturalara benzer bir fatura ödemek istemiyorsanız eğer,

O değirmeni çevirecek bir dere suyu bulmanız gerekecek….

Biz milletin gözüyle tahtadaki isimleri yazdık.

Şimdi sıra sizde.

Ya bu tahta meselesini tahtadaki isimler ile hep birlikte çözersiniz,

Veya herkesin bir şekilde adını sildirdiği o tahtanın günah keçisi haline döneceksiniz...

YORUMLAR

  • 0 Yorum