google.com, pub-3908446773014994, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Başkan Küçükoğlu çalışmalarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yaptı

ABONE OL

AK Parti Erzurum İl Başkanı Avukat İbrahim Küçükoğlu, göreve geldiği günden bu yana geçen 1.5 yıllık süreçte gerçekleştirilen faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Müceldini Konağı’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Küçükoğlu, il başkanlığı döneminde yapılan çalışmalar ve hayata geçirilen projeler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yaptı.
Başkan Küçükoğlu, yapımı devam eden tünel ve yolların bitirilmesi noktasında taleplerde bulunduklarını bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olurlarıyla tünellerin ve yolların bitirilmesinin sözünü aldıklarını söyledi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  Erzincan Erzurum ve Kars arası Yüksek Hızlı Tren'in ( YHT ) gelmesi noktasında taleplerde bulunduklarını bellirten Küçükoğlu, Hızlı Tren ile birlikte iş dünyasının daha büyük bir işgücü piyasasıyla buluşmasına ve böylece ücret maliyetlerinde düşüş sağlayarak karın artmasına neden olacağını vurgulayarak,''Erzurum'un bir çok şehire bağlantı noktası olması hasebiyle hızlı trenin birçok hizmet sektöründe yukarı doğru bir ivme yakalaması muhtemeldir. Ekonomik büyümenin en önemli adımlarından birisi olarak gördüğümüz YHT sisteminin Erzurum ve bölgenin alanlarına etkisi oldukça yüksek olacaktır'' dedi
2.Organize Sanayi Bölgesi'nin son durumuna ilişkin bilgi veren Başkan Küçükoğlu, bölgede Genelkurmaydan alınan 1,5 milyon m2 arazinin arka kısmının yanı sıra ön kısmın tahsisini de yapıldığını kaydederek bu sayede yüksek bir istihdam ve sanayi alanında gelişmeleri öngördüklerine vurgu yaptı. 
Erzurum'un genel teşvik programı kapsamında 6.Bölgede yer alması gerektiğini belirten Başkan Küçükoğlu, ''Erzurum 6. Bölgede olmayan ama olması gereken en önemli şehirdir. Gerek iklim şartları, gerek coğrafi şartlar, gerekse nüfus göz önüne alındığında 6. Bölge Teşvikleri ile bölgede üretim, istihdam, ekonomik gelişmişlik vs. desteklenecek, göç azaltılmış olacak ve bölgeye büyük katkı sağlayacaktır. 
Bu sebeple gerekli girişimler yapılmış ve proje aşamasına geçilmesi öngörülmektedir. '' İfadelerine yer verdi. 
Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'de toplantıya katılırken kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bırakmadı.
Başkan Sekmen Uçak seferlerinin artırılmasıyla ilgili soruyu da yanıtsız bırakmayarak yakında  Milletvekilleri ile birlikte Türk Hava Yolları ( THY )  Genel Müdürüyle görüşme yapacaklarını vurguladı. 
Ayrıca düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Tanıtım Medya Başkanı Muhammet Karaca, Kadın Kolları Başkanı Beyza Saltuklu Özdemir, Gençlik Kolları Başkanı Gökberk Kocaaliler ve parti yönetimi katılım sağladı.